menu

Inzicht nieuws; ontwikkeling op hoog kwaliteitsniveau!

Desirée Vreugdenhil
door: Desirée Vreugdenhil
10 mei 2024 3 minuten lezen

Als Coach- en Opleidingsinstituut zijn wij continu in ontwikkeling om de kwaliteit van onze opleidingsprogramma's hoog te houden én te laten aansluiten op wat er nodig is in het coachvak. Bij kwaliteit horen toetsen en evaluaties, o.a. door de beroepsgroep NOBCO, externe verificatoren en instellingen zoals het Centrum voor Post Initieel Onderwijs (CPION) en het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ook dit jaar hebben deze plaatsgevonden, met een positief resultaat!


Externe verificatie van de Professional Coachopleiding

De Professional Coachopleiding van Inzicht heeft in 2011 als één van de eerste coachopleidingen in Nederland het EQA-keurmerk op Practitioner niveau van EMCC toegekend gekregen. De coachopleiding wordt, om het keurmerk te behouden, elk jaar extern geverifieerd waarin o.a. wordt gekeken naar de kwaliteit van de opleiding, toetsing en de trainers. Het verificatieproces is inmiddels afgerond met een positief resultaat waar we zeer blij mee zijn! 

Externe verifier over de Post-HBO registeropleiding tot Professional Coach:
"De schriftelijke feedback die gegeven wordt aan studenten is zorgvuldig, persoonlijk, concreet en gericht op ontwikkeling van de student. De kwaliteit van de feedback is hoog er wordt met veel aandacht geformuleerd zowel ten aanzien van de persoon als ten aanzien van de professionele norm van het coachvak. Het is duidelijk dat Inzicht een goed oog heeft voor professionaliteit en kwaliteit van coaching en de lat hoog legt voor het beoogde ontwikkelingsniveau van de coaches in spé. De huidige verificatie laat zien dat Inzicht de ontwikkeling van de opleiding serieus neemt en serieus en zorgvuldig uitvoert met behoud van de eigen identiteit."


Toegevoegde waarde EQA-keurmerk

Het EQA-keurmerk staat garant voor een hoogwaardige coachopleiding die voldoet aan de Europese kwaliteitseisen en richtlijnen van de NOBCO en het EMCC. Goede, professionele coaching staat of valt met erkende coachopleidingen. Zoals een professionele coach zich met een aansluiting bij NOBCO en het EIA-keurmerk onderscheidt in de markt van coaches, onderscheidt een coachopleiding zich met het EQA-keurmerk. 

Wij zijn ontzettend blij dat onze coachopleiding aan de kwaliteitsrichtlijnen van zowel NOBCO als EMCC voldoet en wij met dit programma een bijdrage leveren in de kwaliteit en professionalisering van coaches op Post-HBO niveau.

 

CPION Evaluaties

Naast de Post-HBO registeropleiding tot Professional Coach, zijn al onze Post-HBO opleidingen positief geëvalueerd door zowel onze deelnemers als het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). CPION is een onafhankelijke organisatie, die post-initiële en permanente educatie-opleidingen toetst, diplomeert of certificeert en registreert. Daarnaast bewaakt CPION de kwaliteit en actualiteit van de registers o.a. door middel van een jaarlijkse evaluatie.

Wij zijn erg blij dat onze Post-HBO opleidingen wederom positief zijn geëvalueerd en wij onze deelnemers de kwaliteit van Inzicht kunnen bieden mét een erkend Post-HBO diploma!

Inzicht nieuws; ontwikkeling op hoog kwaliteitsniveau!

Meer weten over de Professional Coachopleiding?

In deze erkende professionele coachopleiding wordt een brede vakinhoud met een hoog niveau van persoonlijke bewustwording gecombineerd.

Bekijk de opleiding


Wil jij actief aan de slag met jouw persoonlijke en/of professionele ontwikkeling? Dit kan uiteraard 1 op 1, daarnaast verzorgt Inzicht diverse trajecten, opleidingen en trainingen.

Terug naar overzicht

Gerelateerd

Misschien ook interessant om te lezen