menu

Goed nieuws! Onze Professional Coachopleiding is EIA-embedded

Babette Kind
door: Babette Kind
28 maart 2024 4 minuten lezen
Onze Post-HBO registeropleiding tot Professional Coach is EIA-embedded! Oftewel, er kan nu ook een Europese Individuele Accreditatie (EIA) behaald worden bij NOBCO/EMCC door het volgen van onze Professional Coachopleiding. In dit nieuwsbericht leggen we uit op welke wijze dit kan.


Wat is een EIA-Certificering?

EIA staat voor European Individual Accreditation en is een kwaliteitskeurmerk voor beroepscoaches dat wereldwijd geldt en wordt uitgegeven door de European Mentoring and Coaching Council (EMCC) waarbij de Nederlandse beroepsgroep (NOBCO) is aangesloten.

Om in aanmerking te komen voor een EIA-certificering is het van belang dat kan worden aangetoond dat coaches aan professionele coach competenties voldoen. Wanneer zij een door de beroepsgroep erkende coachopleiding volgen met een European Quality Award, zoals onze opleiding sinds 2011, zijn zij er zeker van dat zij aan deze eis voldoen.


EIA-Certificeringsniveaus en de EIA-embedded Coachopleiding bij Inzicht

Er zijn verschillende EIA-certificeringsniveaus en binnen Inzicht kunnen deelnemers opgaan voor een EIA-Foundation en Practitioner certificering. Om voor een EIA-certificering in aanmerking te komen maken deelnemers na het volgen van het volledige programma van de Post-HBO registeropleiding tot Professional Coach een EIA-portfolio waarin o.a. door middel van reflecties en bewijsstukken de praktijkervaring, professionele ontwikkeling, reflectievaardigheden en coachcompetenties worden aangetoond. Voorheen legden deelnemers zelfstandig dit portfolio aan waarna het werd beoordeeld door assessoren van de beroepsgroep NOBCO. Om coaches in opleiding echter te ondersteunen en het proces effectiever in te richten, ontstond het EIA-embedded project, waarin het certificeringsproces ook bij opleiders is komen te liggen.

In samenwerking met NOBCO en het EMCC hebben wij de afgelopen jaren daarom hard gewerkt om de Professional Coachopleiding door te ontwikkelen en het EIA-assessment traject binnen Inzicht te implementeren. Wat geresulteerd heeft in een EIA-embedded Professional Coachopleiding. Wanneer de Professional Coachopleiding met succes wordt afgerond, kunnen deelnemers, wanneer zij dit willen, opgaan voor een vervolg EIA-traject op zowel Foundation als Practitioner Niveau. 


Opgaan voor een EIA-certificering, hoe werkt dat?

Deelnemers die de Post-HBO registeropleiding tot Professional Coach volgen, kunnen de keuze maken om naast het reguliere programma voor een EIA-certificering op Foundation of Practitioner niveau te gaan. Afhankelijk van het gekozen niveau, doen zij aanvullende praktijkervaring op en verzamelen zij bewijsstukken voor in het EIA-portfolio. Voor een EIA-Foundation certificering betekent dit o.a. dat er aanvullende coachtrajecten worden uitgevoerd en het EIA-portfolio volledig wordt gemaakt. Voor een EIA-Practitioner certificering houdt dit o.a. in dat er gedurende 2 jaar aanvullende coachtrajecten worden uitgevoerd onder supervisie van Inzicht, permanente educatie activiteiten worden gevolgd en het EIA-portfolio compleet wordt gemaakt. In de aanvullende tijd dat praktijkervaring op wordt gedaan, worden deelnemers zorgvuldig begeleid door Inzicht. Nadat het EIA-portfolio is ingeleverd volgt een portfolio assessment en met een positief resultaat, worden deelnemers aanbevolen bij het EMCC.

Goed nieuws! Onze Professional Coachopleiding is EIA-embedded

Na het volgen van de Post-HBO registeropleiding tot Professional Coach kun je opgaan voor zowel een EIA-Foundation als -Practitioner certificering. Bekijk het opleidingsprogramma voor meer informatie.
De eerstvolgende startdata zijn 15 mei in Noordwijk aan Zee en 20 september in Rotterdam.

Bekijk de opleiding

Meer weten over EIA en de mogelijkheden binnen de Professional Coachopleiding?

Binnen Inzicht bieden wij verschillende mogelijkheden aan voor het behalen van een EIA-certificering. Voorafgaand aan de start van de Professional Coachopleiding wordt hier uitgebreid op ingegaan zodat deelnemers een weloverwogen keuze kunnen maken. Neem bij vragen en interesse contact op met Babette Kind via babette@inzicht.nl. 

 

Terug naar overzicht

Gerelateerd

Misschien ook interessant om te lezen